Domowy pasztet idealny na kanapki

Bardzo prosty w wykonaniu i smaczny pasztet. Wystarczy mieć maszynkę do mięsa i blender lub sam Thermomix. Wykonanie pasztetu w Thermomixie zajmuje około 15 minut. Potem wystarczy go pasteryzować i mamy gotowy pasztet. Zdecydowanie lepszy niż ten sklepowy. Składniki...

Pasztet wieprzowy w słoiku

Pasztet wieprzowy, doskonały do kanapek. Przygotowanie jest niezwykle proste, efekt zdumiewający. Więcej nie ruszycie sklepowego pasztetu. Skład pasztetu słoikowego 1300 g łopatki wieprzowej 700 g podgardla wieprzowego 250 g wątroby wieprzowej 200 g kaszy manny 500 g...

Kiełbasa słoikowa

Pyszna i prosta w wykonaniu kiełbasa słoikowa. To idealna propozycja dla osób chcących wypróbować swoich sił w przygotowaniu własnych wędlin. Domowa konserwa idealnie nadaje się dla osób o wrażliwym żołądku. Jej termin przydatności to około 3 miesiące, dezeli ją...

 

Konserwy – przepisy, receptury, jak wykonać domowe konserwy

Jestem amatorem domowego masarstwa, samodzielnie wykonuję domowe konserwy z przepisów znalezionych w internecie i książkach. Na tym blogu prezentuję moje doświadczenia oraz przepisy na udane według mnie domowe konserwy!  Przekonaj się, że kiełbasa słoikowa, mielonka, konserwa smarowna, pasztety da się wykonać samodzielnie! Zapraszam do lektury bloga!

Jan Wędzi


 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress