Polędwica Sopocka

Po kilku niestety nieudanych próbach, testowaniu różnych przepisów przedstawiam Państwu przepis na Polędwicę Sopocką, która praktycznie konsystencją przypomina tą sklepową, jednak o wiele lepiej smakuje. Polędwica doskonale nadaje się na kanapki, zdecydowanie...

Parówki z szynki

Parówki z szynki– idealne dla dzieci, jak i dla dorosłych. Ale jak je zrobić? Skoro w większości przepisów pojawia się nazwa kutrowanie, która już sama z siebie mnie osobiście przeraża. Ależ proszę bardzo. Oto przepis, dzięki któremu w warunkach domowych zrobimy...

Schab pieczony z szynkowara

Schab pieczony z szynkowara jest prostą wędliną, którą możecie samodzielnie wykonać. Uważam, że jest to jeden z prostszych i trudnych do zepsucia przepisów. Polecam przepis na schab pieczony z szynkowara, wszystkim początkującym domowym wędliniarzom.   Składniki...

Parzenie w szynkowarze

Wyroby z szynkowarów stają się coraz bardziej popularne. Domowe wędliny z szynkowara są stosunkowo tanie i łatwe w produkcji. W szynkowarze przygotujecie pyszne wyroby z drobiu, wołowiny, wieprzowiny a nawet ryb. Kontrola temperatury parzenia – dwa termometry Przy...

Parówki – przepisy

Parówki to temat mocno kontrowersyjny. Z jednej strony je lubimy z drugiej większość dostępnych parówek na rynku ma skład delikatnie mówiąc nieodpowiedni. Ale i tak są spożywane. Dokładnie zmiksowane,  przyprawione nie budzą podejrzeń...  Jak zwykle musiałem się mocno...

Mielonka drobiowa dla dzieci w galarecie!

Dzieci lubią drób, aby uchronić je przed przemysłowymi wędlinami, proponuję wykonać taką mielonkę z szynkowara. Szynkowar można kupić w sklepach ze sprzętem masarskim. Polecam polskie szynkowary - tanie i niezawodne. Mielonka drobiowa dla dzieci w galarecie -...

Szynka 2 X 5 minut

Pyszna, zdrowa domowa szynka. Nie trzeba jej wędzić. Wystarczy garnek, mięso, siatka do szynki i garść przypraw. Składniki 1,2kg szynki wieprzowej, 100g soli - aby szynka nie była szara, można zmieszać sól z solą pekową, dwie łyżeczki majeranku, świeżo mielony pieprz,...

Pasztet wieprzowy w słoiku

Pasztet wieprzowy, doskonały do kanapek. Przygotowanie jest niezwykle proste, efekt zdumiewający. Więcej nie ruszycie sklepowego pasztetu. Skład pasztetu słoikowego 1300 g łopatki wieprzowej 700 g podgardla wieprzowego 250 g wątroby wieprzowej 200 g kaszy manny 500 g...

Wędzenie, budowa wędzarni, domowe wędliny – jak wędzić

Wędzenie, budowa wędzarni, domowe wędliny – jak wędzić?   Tego wszystkiego dowiecie się z mojego bloga o wędzeniu!

Zapraszam serdecznie do korzystania z mojego bloga o wędzeniu, domowym wyrobie wędlin i gotowaniu!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress