Tym razem poznacie prosty przepis na domową kiełbasę Krakowską. Podaję przepis w sprawdzonej proporcji idealnej do przygotowania 2 kg, kiełbasy Krakowskiej.

Składniki potrzebne do wykonania kiełbasy Krakowskiej

  • 1000g mięsa wieprzowego chudego – szynka,
  • 200g wołowiny,
  • 600g wieprzowiny bardziej tłustej od szynki – łopatka,
  • 200g mięsa tłustego – słonina,
  • 30g peklosoli,
  • 10g pieprzu białego,
  • 6g cukru,
  • cztery ząbki czosnku polskiego,
  • kardamon – szczypta,
  • gałka muszkatołowa – szczypta,
  • osłonka białkowa karmel ø65 lub dużych rozmiarów jelita naturalne.

Warning: Undefined array key "preview" in /home/platne/serwer271349/public_html/janwedzi.pl/wp-content/plugins/arscode-social-slider-free/arscode-social-slider.php on line 57

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Secured By miniOrange