Od kilkunastu lat na naszym rynku nie słabną dyskusje na temat urządzenia kuchennego Thermomix. W internecie, na różnych forach znajdziemy mnóstwo opinii na temat tego urządzenia. Przeważnie są to głosy pozytywne, mówiące o zupełnie nowej jakości w segmencie urządzeń kuchennych. Przyjrzyjmy się bliżej, czym jest i jak działa to urządzenie.
Thermomix TM 31, bo tak nazywa się jego dokładna aktualna nazwa, wpisuje się w nowoczesne trendy pomocy kuchennych dążących do wielozadaniowości i uniwersalności. W istocie, Thermomix posiada aż 12 różnych funkcji. Wśród nich znajdziemy takie czynności jak: ważenie, miksowanie, siekanie, cięcie, mieszanie, mielenie, ścieranie na proszek, emulgację, wyrabianie ciasta, gotowanie na parze. Teoretyczne jego możliwości są więc nieograniczone. A jak to wygląda w praktyce?
Thermomix w praktyce
W praktyce otrzymujemy sprawdzony i funkcjonalny sprzęt, bardzo dobrej jakości wraz z rzetelną obsługą serwisową – wliczając w to pomoc i porady dotyczące jego użytkowania. Sprzęt jest łatwy w utrzymaniu, nie wymaga wiele konserwacji – poza oczywiście myciem, ale i to nie powinno sprawić nikomu problemów. Thermomix charakteryzuje się trwałością i solidnością wykonania, sprzęt spokojnie wytrzymuje dekadę. To, co zdecydowanie poprawia użyteczność tego „kuchennego kombajnu” to opracowane specjalnie dla niego przepisy kucharskie, które w pełni wykorzystują jego możliwości – dzięki czemu znacząco skrócimy nasz pobyt w kuchni. Dodatkowo bardzo cenną pomocą są organizowane warsztaty kucharskie, które pomogą nawet początkującym rozpocząć swoja przygodę z gotowaniem przy użyciu Thermomixu.